Categorieën
Verzorging

Wat is een Schouderchirurg?

Cervicogene duizeligheid

Hoewel deze vorm van duizeligheid minder vaak voorkomt dan otologische duizeligheid, is het vermeldenswaard dat beide worden veroorzaakt door stoornissen in het hoofd, zoals trauma of ziekte. De meeste mensen met neurologische aandoeningen zijn in staat hun evenwicht te bewaren en normaal te leven voor de duur van de aandoening. Sommigen ontwikkelen echter een  aandoening die de normale functie van het centrale zenuwstelsel verstoort en kan resulteren in aanhoudende neurologische problemen, zelfs jaren na de oorspronkelijke aandoening. In deze gevallen zou de “placebo” in de behandeling een effectieve neurotherapie zijn. Uit de effectiviteit van neurotherapie in deze gevallen blijkt dat het een effectieve behandeling is voor evenwichtsstoornissen.

Evenwichtsstoornissen zijn vaak co-morbide met pijnstoornissen. Als de aandoening verergert, wordt het evenwicht aangetast en als er pijn aanwezig is, ontstaan er andere complicaties. Andere redenen voor het ontstaan van evenwichtsstoornissen, afgezien van pijn, zijn bijwerkingen van geneesmiddelen die voor de behandeling van andere aandoeningen worden gebruikt, slechte bloedsomloop en ademhalingsstoornissen. Cervicogene duizeligheid staat vaak vooraan en is vaak het eerste teken van een evenwichtsstoornis. Andere symptomen kunnen duizeligheid zijn die gepaard gaat met evenwichtsverlies. Zelfs wanneer een persoon zich duizelig voelt en zijn evenwicht begint te verliezen, is het mogelijk dat hij zich niet bewust is van het geleidelijke verlies van evenwicht en onbewust doorgaat met zijn gedrag.

Cervicale polspijn is vaak frontaal en treedt vaak gelijktijdig op. De diagnose van pijn in de pols is gemakkelijk te stellen, omdat de pijn heel gemakkelijk kan worden onthouden en gemakkelijk in verband wordt gebracht met het trauma. Pijn in de frontlinie wordt het best behandeld door de spoedeisende hulp en de spoedarts zal veel tests doen om de oorzaak van de pijn vast te stellen. Het kan polsgerelateerd zijn, een whiplash letsel of een verstuiking.Rotator cuff scheuren zijn niet gemakkelijk te repareren door de schouderchirurg. De rotator cuff is de groep van spiervezels die het schoudergewricht vormen. Als de rotator cuff volledig gescheurd is kunnen er bijna alle andere soorten symptomen optreden omdat de schouder instabiel wordt; variërend van niet-bestaand tot invaliderend.

Het kan nodig zijn dat een schouderchirurg na een ontwrichting of scheur van de schouder een procedure moet uitvoeren die het herstel van de schouderfunctie wordt genoemd. Dit is een chirurgische procedure die moet worden uitgevoerd door een board gecertificeerde schouderchirurg die beschikt over alle nodige chirurgische apparatuur om de schouderfunctie te herstellen. Het herstel van de schouderfunctie is een manier om de volledige functie van de schouder terug te krijgen. Dit helpt de beperkingen van ontwrichting en scheur van de schouder te elimineren. Een schouderchirurg zal een speciaal soort wieg of spalk gebruiken om de schouder te stabiliseren en te controleren tijdens deze procedure. Dit laat geen volledig bewegingsbereik toe en kan het gewricht alleen in een bepaalde positie houden. Chirurgische oplossingen worden vaak aanbevolen voor mensen met slopende pijn als gevolg van veroudering of van herhaalde traumaletsels. Hoewel het bewezen is dat dit soort letsels doeltreffend kan worden behandeld, zijn er altijd onbekende risico’s die nooit kunnen worden uitgesloten. Het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen veiligheid en voordeel dat geschikt is voor uw specifieke situatie. Gewrichten vereisen stabiliteit en bewegingsbereik om functieverlies te voorkomen en deze twee elementen moeten samen worden geanalyseerd voordat een schouderchirurg een aanbeveling voor een operatie doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.