Categorieën
Verzorging

Wat is een Diepe Weefsel Massage?

Ontspanningsmassage Tilburg

 

De definitie van een diepe weefselmassage is dat het gekenmerkt wordt door beweging over de gehele lengte en dikte van een spier en het gehele lichaam. Het beweegt dieper door de fascia, het spierweefsel dat de spiervezels verdeelt. Hieronder volgen enkele van de punten die kenmerkend zijn voor een ontspanningsmassage.

o De massagetechniek moet zacht en ondersteunend zijn.

o De massage moet op een ontspannen en pijnloze manier gebeuren.

o De druk en het tempo moeten worden geregeld om binnen de kortste tijd de gewenste resultaten te bereiken.

o De cliënt moet ook in staat zijn om in een meditatieve toestand te komen nadat de massage klaar is.

o De cliënt moet zich na de massage volledig ontspannen, niet pijnlijk of stijf zijn.

o Er mogen geen vlekken op de huid komen, aangezien roodheid en bloeding kunnen optreden als de techniek niet correct wordt uitgevoerd.

o Er mag geen spierverlies zijn aangezien vocht essentieel is voor de re-hydratatie van de spieren na de massage.

o De resultaten zouden binnen 1-2 dagen zichtbaar moeten zijn.

Ontspanningsmassage is de eerste fase vóór de eigenlijke gymnastiekmassage. Tijdens deze therapie worden de spieren verdoofd en wordt de uitlijning verbeterd. De massage mag geen betrekking hebben op het op elkaar klemmen van de kaken of andere kaakspieren die bij normaal kaakgebruik worden gebruikt.

Een verstandige aanpak is om eerst de olie aan te brengen en dan de spieren in te wrijven. Begin met de vingers aan de aangegeven kant en beweeg naar beneden naar de andere kant. Begin vervolgens met dezelfde vingers in neerwaartse beweging bij de enkels en beweeg in de richting van de knieën. Wrijf elke kant in neerwaartse richting.

De olie mag niet op de vloer worden gegoten, maar mag worden toegevoegd aan een andere vloeistof die voor massagedoeleinden wordt gebruikt. De massage mag niet te vloeibaar of te koud zijn. Daardoor worden de spieren niet geschokt en komt ontspanning tot stand. Bovendien kan de hele sessie tot vier keer toe worden herhaald.

De voordelen van reflexologie kunnen nog worden vergroot door het gebruik van bepaalde oliën. Sommige daarvan zijn bedoeld om ontspanning te bevorderen, waarbij je je mond niet hoeft te openen.

Lees meer:

Mindfulness Tilburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.