Categorieën
Verzorging

Het belang van een schoonheidsspecialiste en een eigenaar van een schoonheidssalon

Schoonheidsspecialist Schiedam

 

Een schoonheidsspecialiste moet kunnen lezen. gezichtslijnen analyseren, hoe een gezicht aanvoelt, wat voor soort huid de patiënt heeft, wat voor techniek moet worden gebruikt tijdens een gezichtsbehandeling enzovoort. De eigenlijke taak van een schoonheidsspecialiste is de klant te helpen zich beter te voelen over zichzelf, en haar ego te sussen. Soms betekent dit dat er wat vet uit het lichaam moet worden verwijderd.

Een van de belangrijkste dingen die een estheticus en schoonheidssalonhouder te bieden heeft, is klantenservice. Het vermogen om te luisteren, te glimlachen en een beetje te plagen. De klant precies geven wat hij wil en beseffen dat niet iedereen tevreden zal zijn met wat hij heeft. Meestal zullen de klanten niet binnenlopen als klant van de schoonheidsspecialiste, als ze op een plek zijn die de schoonheidsspecialiste niet kent. Het vergt een beetje training om je klanten te leren kennen, zodat je weet welke producten ze gebruiken, zodat je weet wat ze willen als ze er op hun best uit willen zien.

Je zult heel goed moeten worden in het lezen van mensen. Ze zien er misschien een beetje vreemd uit omdat ze anders zijn, maar dat is een deel van de charme. Gezichtsvormen, uitpuilende ogen, overdreven dikke wenkbrauwen of overdreven dikke lippen en dergelijke. Je moet ze leren kennen om precies te weten hoe je met ze moet omgaan en je moet de vaardigheden ontwikkelen om dat te doen.

Een ander ding dat een schoonheidsspecialiste en schoonheidssalon eigenaar moet leren is hoe je een boodschap te leveren. De boodschap moet op een duidelijke en vriendelijke manier worden overgebracht, maar niet zo pakkend dat de persoon het gevoel krijgt dat hij wordt voorgelogen. Boodschappen op een subtiele manier overbrengen kan doeltreffender zijn en betere resultaten opleveren.

U moet ook goed zijn in het praten met mensen. Mensen vertrouwen u, waarschijnlijk, op basis van wat u zegt, maar u moet uw boodschap op een zachte manier overbrengen. Let goed op, want iemand die niet wordt gehoord, zal op de een of andere manier worden beïnvloed.

Oefen met mensen te praten op gedempte toon. Misschien heb je dit nog nooit geoefend, maar praat tegen mensen in dezelfde gedempte tonen die je gebruikt wanneer je met hen praat. Dit zal mensen het gevoel geven dat u met hen in gesprek bent, en zij zullen het gevoel hebben dat hun boodschap voldoende gehoord werd.

Als schoonheidsspecialiste hebt u misschien al cliënten gezien die na hun behandeling terugkwamen en er rood, vlekkerig en een beetje afgetobd uitzagen. Als dit gebeurt, denk je misschien dat hun behandeling niet zo’n prettige ervaring was. U denkt misschien dat ze niet zo veel gedaan hebben als ze hadden moeten doen. Als dit het geval is, wilt u deze indruk niet levend houden. Het is de bedoeling dat de cliënt de indruk krijgt dat de ingreep een prettige ervaring was.

Er is u dus misschien verteld dat de oefening lekker ontspannend is, maar dat de resultaten niet meteen duidelijk zullen zijn. Dat is alleen maar om ervoor te zorgen dat de cliënt het meeste uit de behandeling haalt. In feite zijn de resultaten al na een week zichtbaar, en hoe vaker de cliënt terugkomt, hoe beter de resultaten.

Houd de cliënt comfortabel tijdens de procedure. Dit kan door middel van een kussen of eventueel een borrel. Zorg ervoor dat de cliënt zo comfortabel mogelijk blijft gedurende de hele behandeling. De meeste esthetische procedures hebben een verdoving die tijdens de hele procedure kan worden gebruikt, maar dat zou niet het geval moeten zijn. Esthetische procedures bestaan meestal uit pijnloze of minder pijnlijke behandelingen.

Welnu, voor de meeste esthetische procedures moet u na afloop van de behandeling de salon of het huis verlaten. Het is belangrijk te onthouden dat de cliënt niet noodzakelijk de procedure begrijpt die hij zojuist heeft ondergaan. Bovendien kan hij tijdens de behandeling pijn voelen of situaties die hij als noodzakelijk beschouwt, pijn voelen die het gevolg is van de verdoving tijdens de tijd dat hij de behandeling ondergaat.

Lees meer:

Pedicure Schiedam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.