Categorieën
Verzorging

De geschiedenis van de barbier,

Kinderkapper Veenendaal

 

Voor we de geschiedenis van de barbier uit de doeken doen, overlopen we eerst enkele taken van de barbier. De barbier is uiteindelijk verantwoordelijk voor het kapsel van de klant, maar heeft ook enkele ondersteunende rollen. De typische taken van een barbier zijn het trimmen van scheerapparaten, scheermesjes, baarden, het plukken van de baard, het scheren van snorren, haarkleuring, enz. Sommige kinderkappers zijn gespecialiseerd in het afstemmen van baard op gezicht kleur, terwijl anderen zijn geweldig voor het mengen van diverse baard kleuren.

In sommige landen zijn kappers ook chirurgen en tandartsen. Ze zijn meestal onzichtbaar in de gemeenschap en ze voeren meestal medische ingrepen uit. In sommige andere landen zijn kappers gewone dokters en masseurs. Zij hebben misschien geen speciale opleiding in chirurgie of tandheelkunde, maar zij kunnen vrijelijk elke cosmetisch-chirurgische procedure uitvoeren, zolang zij daartoe gekwalificeerd zijn. Een kapper mag bijvoorbeeld een buikwandcorrectie uitvoeren, ook al is hij geen plastisch chirurg.

De meeste kappers worden liever “utheredisten”, “stukadoors” of “kapsters” genoemd, omdat zij degenen zijn die het haar trimmen, waarbij ze soms een extra laag haar toevoegen in het proces. Afhankelijk van hun niveau van zichtbaarheid kan een barbier zijn of haar kapperscarrière maken of breken. Anderzijds zien sommige kapsels er beter uit bij de ‘bekende kappers’ en zelfs bij soms beroemde beroemdheden.

Veel kalende mannen zien er aantrekkelijk en stijlvol uit, misschien zelfs ‘glamoureus’, wanneer zij de kapperszaak bezoeken. De barbershop is ook een goede plek om te socialiseren, en het gezelschap van vaste klanten van de barbershop leidt vaak tot het vormen van een soort groepsdenken. Onder deze vaste klanten zijn de kalende mannen altijd welkom, en zij krijgen gratis advies over welk kapsel aantrekkelijker is, het meest praktische kapsel, de beste kleur voor het haar…enz.

Hoewel niet mag worden vergeten hoe belangrijk het knippen van haren is in de geschiedenis van de kapperszaak, is het ook belangrijk te bedenken dat de shampoos en parfums die de kappers voor hun mannelijke klanten klaarmaken, op lange termijn ook schadelijk kunnen zijn. De IVA-groep slaagde erin de Europese kappersvereniging ertoe te brengen een verbod in te stellen op ontharingsapparaten die zouden kunnen worden gebruikt in concurrenten van de IVA-merken. De vereniging kreeg de steun van de kappersbond Londonigiebrahtin de zaak, en het resultaat is dat alle toonaangevende IVA-merken nu afzien van het gebruik van metalen knippers, nagelknippers en scharen om het haar te knippen in om het even welk deel van de winkel. In de plaats daarvan vervangen zij nu de traditionele knipwerktuigen door elektrische Swimiorchestyles.

Lang voordat destonbersWA begonnen met het weghalen van het haar van het hoofd van mannen, merkten andere culturen de IVA techniek met andere beoogde functies. Inuit in het Noordzeegebied van Noord-Amerika, bijvoorbeeld, maakten zich zorgen over de reinheid van hun haarloze – of haarloze – huiden en besloten haarloos te worden. Evenzo gebruiken de Maori van Nieuw-Zeeland al eeuwenlang klimop om te voorkomen dat hun haar uitvalt.

klimop nagels, m vrijwaring, epilators

The Waves (een uitdrukking die zou zijn ontstaan door de vermelding van klimop op een Waves websiteurl)

Golven als term verwijst naar de hoogte of de snelheid van een golf. Hetzij horizontaal, hetzij verticaal (LRows waves) en zo genoemd omdat het voorwerp wazig of hellend is: vergelijkbaar met een wiel.

De IVA-golf, vaak de IVA-golf of de wegloop- en omkeergolf genoemd, is dePure junk food voor het gezicht. Wanneer het geringste beetje van om het even welke structuur wordt verwijderd – dit wordt tones in de IVA-golf(en) genoemd en wanneer water, proteïne of detergens wordt toegevoegd – dit wordt een Wave Enhancer genoemd. De Wave Enhancer wordt op het hoofd aangebracht in de Direct Voltage of Direct Voltage met een borstel. Indien op het hoofd aangebracht met een borstel, wordt het een gewijzigde IVA-golf genoemd. De Enhancer geeft het Enhancer effect, een heldere en schone teint, en verwijdering van alle huidschilfers. Het is de IVA wave met toevoeging van een smeermiddel zoals water, oliën, of geochemicaliën. De Wave Enhancer wordt aangebracht op het hoofd, de vingers, of een tandenstoker. Het gebruik van een tandenstoker wordt aanbevolen voor de dagen waarop het haar dikker is.

Lees meer:

Herenkapper Veenendaal

Kinderkapper Veenendaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.